Meest recente werk > 2013 / Pagina 3
 
 Over het Atelier
 Presentatie
 Meest recente werk
 Info & Contact
 
 
 
 
 
 
Er werd ondertussen druk verdergewerkt aan de afwerking van het Anton Pieckplein: De huisjes zijn op enkele details na bijna klaar en ook de vloer begint vorm te krijgen maar er resten nog wat dingen: De doorkijk in het midden, de fontein, de kraampjes, de rechterboom op het plafond enz... Verder naar beneden ziet U enkele stap-voor-stap opnames gemaakt tijdens de laatste detaillering en afwerking van dit hoofdtafereel...

Anton Pieckplein

Hieronder: De doorkijk is klaar en geeft extra betekenis en diepte aan het geheel. Ook de tegenlicht basis-schaduwen op de vloer creëren een betere lichtverdeling en de fontein is in werking...

méér details...

...en op de volgende afbeelding hieronder wat dichterbij ziet U hoe enkele dagen later alle punten en komma's werden gezet! Bij muurschilderingen met een decoratief-realistische benadering en een overtuigende trompe-l'oeil werking telt elk detail hoe klein ook: Het verder verfijnen van de tegenlichteffecten, de extra details, bloemen, plantjes, tekstbordjes, de kraampjes en kleuraanpassingen... dit moet allemaal geschilderd worden tot zoals hier de grens volledig is bereikt en...

helemaal klaar

...de muurschildering zoals U op de wat ruimere afbeelding hieronder kan zien helemaal is geworden zoals ze reeds van bij het begin toen alles nog wit was ook volgens de ontwerpschetsen was bedoeld!

De Efteling

...en op de afbeelding hieronder (een opname die tijdens de eerste weken van het project werd gemaakt) ziet U hoe we van héél ver komen! Ook valt op hoe klein het hoofdtafereel dat U tot nu kon volgen in werkelijkheid wel is in vergelijking met de totale oppervlakte. Ook het plafond dat groter is dan alle verticale wanden samen moest volledig beschilderd worden...

vóór de muurschildering

...en van dat volledig beschilderde plafond ziet U ondermeer op de afbeelding hieronder een klein stukje... alhoewel: De stukken boom op het plafond werden omwille van de schuine vervorming en optische verkorting wanneer je alles gewoon bij het binnenkomen bekijkt extra hoog uitgerekt en zijn in werkelijkheid 2 tot bijna 3 meter lang...

plafondschildering

...en omdat we in deze ruimte de illusie wilden wekken dat je helemaal "in" het schilderij moest zitten werd ook werkelijk alles in dezelfde stijl beschilderd tot het zelfgemaakte barmeubeltje toe...

beschilderd barmeubel

...en als kers op de taart en puntje op de i werden hier en daar op goed gekozen plaatsen ook nog wat fijnere leuke details in de muurschildering geïntegreerd zoals deze mus bijvoorbeeld...

een mus

...en deze koolmees die aan de inkom op het plafond een overhangend besje meepikt...

koolmees

...en als afsluiter nog enkele bijzondere opnames waar op het eerste zicht niets mis mee lijkt te zijn omdat je denkt dat alles op één en hetzelfde vlak werd geschilderd. In werkelijkheid echter loopt de voorstelling over twee tot drie zowel rechte als gebogen vlakken die ook elk op hun beurt nog eens een andere hoek vormen ten opzichte van de toeschouwer. De kunst bestaat erin om eigenlijk alles "vervormd" te schilderen en dat op een zodanige wijze te doen dat het resultaat als "onvervormd" overkomt, meteen ook de algemene extra leuke "gimmick" van dit project...

anamorfose

...en als je de muurschildering dan vanuit een "minder ideale" hoek bekijkt lijkt alles zowat alle kanten op te gaan, je zou er zowaar duizelig van worden...

foute anamorfose

Als laatste aankleding - deze ruimte heeft echt niet veel extra bemeubeling nodig - komen er nog enkele écru-kleurige sièges longues en wat staande lampen zodat een avondje fitness kan afgesloten worden met een slaapmutsje TV kijken.

de aangeklede ruimte

Hiermee zit het eerste luik van de decoratie van deze wellness-ruimte erop. Er moet nog werk worden gemaakt van enkele andere wanden rond de jacuzzi elders op dezelfde locatie maar eerst een korte pauze... en een ander project:

In een landelijke nieuwbouwwoning ergens in het Antwerpse zal deze onderstaande wand worden beschilderd:

strak landelijk interieur

Hierboven ziet U de nog naakte muur in een interieur waarvan de kleurstelling vooral zal bestaan uit omberige, bruine, grijze en écru-tinten. Hieronder ziet U een dichtbijopname van enkele materialen die dat achromatische karakter mooi illustreren.

achromatische materialen

Het ligt dan ook voor de hand dat er in de muurschildering in diezelfde trend zal verdergewerkt worden. In de wand zal een opening komen met een zicht naar buiten. De tinten worden allemaal eerder achromatisch en bruinig. Enkel in het landschap zal wat grijzig groen en wat oker het verschil maken. Geen betere plaats om met de grijstinten te beginnen dan naast de schuifdeur zelf: Hieronder ziet U een detail van de gebruikte tinten, méérkleurig maar toch ook overwegend vergrijsd...

de bruin-grijze tinten

Hieronder: Hetzelfde detail, iets lager en met een stukje van de geschilderde lambrisering...

ombertinten

Deze geschilderde lambrisering en de geschuurde plint leunen sterk aan bij het echte eikenhout van de vloer...

grijzige tinten

Na enige dagen wordt ook het landschap "zoekend" ingeschilderd. De sfeer is al aanwezig. Nu enkel nog verder afwerken...

de fresco in wording

...met na enkele wijzigingen en kleuraanpassingen dit sfeervolle beeld als resultaat.

de afgewerkte fresco

Hiermee is deze muurschildering bijna klaar. Er moeten nog wat aanpassingen gebeuren en er wordt afgesproken om dit werk te voltooien op latere datum. Ondertussen kan de klant alvast wennen aan de nieuwe situatie...


U zag de pagina 2013/3 van het onderdeel meest recente werk.

vorige pagina | volgende pagina | Terug naar de overzichtspagina

Ga terug naar de homepage om deze pagina's te verlaten en iets anders te kiezen...


Top of page