Meest recente werk > 2010 / Pagina 4
 
 Over het Atelier
 Presentatie
 Meest recente werk
 Info & Contact
 
 
 
 
 
 
Het eerste project op deze pagina betreft de verfafwerking van 9 grote betonnen zuilen als onderdeel van een industriële nieuwbouw. Hieronder de afbeeldingen:

Industriële nieuwbouw...

Hierboven: Een zicht op de situatie vóór de werkzaamheden. Hoewel de bewuste betonnen zuilen slechts een klein onderdeel vormen van het volledige gebouw moeten ze toch met zorg worden behandeld omdat ze esthetisch een belangrijke bijdrage zullen leveren tot de algemene uitstraling en de huisstijl van het complex. Hieronder een detailafbeelding van de zuilen vóór de aanvang van de werken: Gaten vullen, naden afschuren, schilderklaar maken: Dat wordt een hele klus...

De onbehandelde betonnen zuilen.

Na grondige voorbereidende werken kon dan met de eigenlijke afwerking worden gestart: De toe te passen techniek werd hier qua textuur en kleur volledig op maat ontworpen en in diverse stalen uitgetest waarbij vooral voor wat de kleur betreft niet over één nacht ijs werd gegaan: Er werd uiteindelijk gekozen voor een zéér arbeidsintensieve "spateltechniek" in méér dan 3 lagen. De afgewerkte zuilen doen met hun ingehouden "gevlamd" effect en hun koelgrijzige tint denken aan blauwe steen waardoor ze perfect passen in het strak-moderne plaatje. Verder naar beneden nog enkele detailopnames...

Spateltechniek in meerdere lagen.

Een strak-moderne afwerking...

Hierboven: De zuilen integreren zich zowel als alleenstaand element alsook als repititief samenwerkende onderdelen perfect in het totaalconcept. Hieronder ziet U hoe de ingehouden zacht-ruwe textuur en de natuurlijke grijze kleur ook perfect gaat samenwerken met de omringende tinten en materialen, dit alles met respect ook voor de algemene strakke architectuurstijl.

Harmonie van tinten en texturen...

Het tweede project op deze pagina betreft de start van de monumentale buitengevelschildering op een blinde gevel van het Institut Saint-Louis in Namen. Dit project kwam U reeds eerder in 2009 tegen toen het grondig werd voorbereid. Het project zal een drietal maanden in beslag nemen en ook de volgende pagina's met recent werk zullen helemaal aan de vorderingen van dit grote werk worden besteed. Hieronder om het geheugen op te frissen het eerdere ontwerp uit 2009 en de bewuste buitengevel zoals die er vóór sanering in 2009 bijlag:

Het originele ontwerp uit 2009.

De beginsituatie...

Ondertussen hebben we niet stilgezeten en werden de noodzakelijke voorbereidende werken eerder dit jaar door de diverse externe firma's uitgevoerd: Op de afbeelding hieronder links ziet U hoe de muur eerst volledig werd bepleisterd. Ook werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de aangrenzende wat versleten bestrating volledig te vernieuwen. Op de afbeelding rechts hieronder ziet U de nieuwe situatie na het voltooien van de bestratingswerken, het plaatsen van de steiger en het aanbrengen van de grondverf, nét voor de start van het uittekenen van de muurschildering dus.

Na de voorbereidende werken...

Verder naar beneden nog enkele opnamen gemaakt tijdens de eerste week van de werkzaamheden...

Het allereerste tekenwerk.

Hierboven: Even wennen aan deze nieuwe hoogtes... Enkele belangrijke lijnen werden reeds uitgezet. Hieronder: Een opname gemaakt vanuit een hoger gelegen torengebouw, het hoogste punt ook van de school.

Zonder woorden...

Hieronder: Toch nog wat onzeker die eerste dagen, maar dat went wel...

Dichterbij...

Hieronder: Ondertussen vordert het werk en werd er ook al wat geschilderd: Een zomerlucht met wolken die nadien zichtbaar zullen zijn doorheen de complexe constructie van het groengeschilderde ijzerwerk van de overkapping...

De wolkenlucht in wording...

Bij het schilderen van de wolkenlucht wordt de echte zomerlucht qua kleur en vulling zo exact mogelijk benaderd waarbij ook reeds rekening wordt gehouden met de kleurzweem van de glasplaten die later hierover zullen geschilderd worden...

De echte lucht en de geschilderde...

Hieronder ziet U hoe het werk verder evolueert en ook hoe het een en ander systhematisch wordt aangepakt:

De grote vlakken worden eerst ingeschilderd.

Hierboven: Eerst worden de grote vlakken in de juiste basistinten ingeschilderd en dan volgen de details waarbij er wordt gewerkt van boven naar onder. Hieronder: Bij de afwerking wordt er gekozen voor een stijl die ook wel "de klare lijn" wordt genoemd, een beetje Hergé dus. We zitten tenslotte in Wallonië... en een beetje Tintin (Kuifje) mag dus wel en de stijl past bovendien erg goed bij het overwegend geometrische gegeven...

Klare lijn-stijl.

Verder naar beneden: De eerste metalen boog en het eerste glascompartiment van zo'n 4 à 5 meter diepte is klaar en zal tussentijds ook reeds vernist worden waarna reeds een stukje van de steiger kan worden afgebouwd...

Klaar voor een eerste vernissessie...

Op de volgende pagina het vervolg...


U zag de pagina 2010/4 van het onderdeel meest recente werk.

vorige pagina | volgende pagina | Terug naar de overzichtspagina

Ga terug naar de homepage om deze pagina's te verlaten en iets anders te kiezen...


Top of page