Meest recente werk > 2018 / Pagina 3
 
 Over het Atelier
 Presentatie
 Meest recente werk
 Info & Contact
 
 
 
 
 
 
De tweede middelgrote muurschildering van 2018 zal ook op een buitengevel gerealiseerd worden. Hieronder ziet U enkele opnamen van de beginsituatie zoals gemaakt ter plekke tijdens het voorbereidende werfbezoek...



Hierboven en onder: De plaats waar we een muurschildering gaan maken is eigenlijk een lange smalle binnenkoer met afwisselend betegelde zones en een hier doorheenlopende vijver met koi. Best wel aardig om naar te kijken maar toch ook met véél stenen muren en hierdoor misschien nét iets te somber met een gebrek aan een beetje extra kleur en buitenleven. Dat is ook de reden waarom het Atelier Van Hoef werd gecontacteerd: We gaan een gedeelte van de muren beschilderen met een bij de situatie aansluitend trompe-l'oeil tafereel en zo ook wat extra natuur, kleur en leven brengen in het geheel...



...en de reeds bestaande vijver (afbeelding hieronder) en het bijhorende idee van in beweging zijnde stromende water zal in die muurschildering natuurlijk ook een rol gaan spelen...



...en de zone die we gaan beschilderen met vooral rechte randen maar ook een afgebrokkelde rand ziet U hieronder op de computersimulatie. Die te beschilderen zone zullen we laten bepleisteren volgens dezelfde vorm en het tafereel dat we er nadien op gaan schilderen zal op die plaats dus de muur doorbreken en voor extra diepte en ruimte zorgen voorbij de bestaande muren zelf...



...en hieronder ziet U de exacte vorm en de afmetingen van het te beschilderen bezetwerk:



...en dat bezetwerk is ondertussen ook uitgevoerd...



...en er werd gekozen voor een oppervlak met een licht gekorrelde "grain" waar de verf mooi zal op houden wat goed is voor de algemene houdbaarheid van het werk en ook aangenamer te beschilderen is dan bij een volledig gladde afwerking...



...en dan kunnen we gaan ontwerpen! Voor wat de inbreng van extra kleur en natuur betreft doen we beroep op enkele foto's uit het archief van een rots- en vijvertuin bij één van onze vroegere klanten. In deze voorbeelden zit alles wat we nodig hebben: Rotspartijen, een stromende waterval, de juiste bomen en planten...





...want er moeten twee problemen opgelost worden voor deze wand: Hoe gaan we op een geloofwaardige manier de muur laten verdwijnen en welk type van tuin zullen we realiseren om niet teveel af te wijken van de reeds bestaande eerder sobere situatie die toch de voorkeur geniet van de klant? Verder waren er ook nog enkele aparte wensen: Een verderzetting van de vijver en ergens wat rotsen met een waterval. Tijdens het tekenen en onderzoeken kwamen er twee verschillende oplossingen uit de bus die toch qua uiteindelijke sfeer na afwerking ook anders zullen zijn: Verder naar onder ziet U de twee basisontwerpen met een beschrijving van hun respectievelijke voordelen en/of nadelen...



Klik ook HIER voor een grotere versie van het eerste ontwerp hierboven...

...en in het eerste ontwerp dat we gerust "klassiek", "open", "ruim" en "rustig" kunnen noemen wordt de oplossing voor het probleem van het doorbreken van de muur aan de linkerkant geboden door aan de bestaande stenen een simpele rand met een bepaalde dikte te schilderen en aan de rechterkant laten we een stukje van de aanpalende garagemuur doorlopen. Verder houden we de tuin eenvoudig zoals ook een echte tuin hier zou kunnen worden aangelegd met een terras, wat hagen, tuinschermen in geolied of vergrijsd hout, een rotspartij met een watervalletje, enkele exotische bomen, een vijver met waterlelies, riet, een beeld in het water op sokkel en een rustig parkachtig verzicht op de achtergrond. Op het terras kan nog wel wat komen maar dat zien we later wanneer dit beter te beoordelen is ter plaatse. De voordelen van dit ontwerp zijn geloofwaardigheid, soberheid en eigentijdsheid van het tuinontwerp, de ruimtelijkheid en de rust. Het eventuele nadeel is dat je blijft zitten met een dun randje van dekstenen aan de bovenkant van de muur en dat randje kan je niet echt beschilderen maar dat is toch vrij dun en misschien achteraf ook niet storend...

...en dan is er ook nog een tweede ontwerp met andere oplossingen...



Klik ook HIER voor een grotere versie van het tweede ontwerp hierboven...

...en in dat tweede ontwerp zit wat meer fantasie en zijn de oplossingen voor het doorbreken van de muur wat drastischer: Zo creëren we aan de rechterkant een volledige opening met een stuk bovenbouw zoals ook in de aanpalende garagemuur. We kunnen hier doorlopen naar een terras met tuinschermen, enkele tuinpotten met planten en in de verte een laan naar een tuinpark. Ook dit terras kan indien nodig nog verder aangekleed worden met extra tuinpotten en planten, bloembakken aan de schermen, een bankstel enz.. Aan de linkerkant creëren we een extra bepleisterde wand met grillige opening waardoor je dan naar een verderzetting van de vijver kan kijken met dezelfde ingrediënten als in het eerste ontwerp maar dan wat meer uitgesproken en gevuld aanwezig. De voordelen van dit ontwerp zijn vooral de geloofwaardigheid van de openingen waarbij de bovenrand niet meer voor problemen zorgt en ook de talrijke mogelijkheden voor aankleding. Het enige nadeel kan zijn dat het ontwerp wel wat drukker is dan het eerste maar mits toepassing van de juiste detaillering en kleur valt dit nog wel mee...

...en dan is het even wachten op het oordeel en de opmerkingen van de opdrachtgevers. Misschien volgt er nog een derde ontwerp met een combinatie van de twee maar dat zien we later. Binnenkort weten we welke richting we verder uitgaan en ziet U het vervolg van het project


U zag de pagina 2018/3 van het onderdeel meest recente werk.

vorige pagina | volgende pagina | Terug naar de overzichtspagina

Ga terug naar de homepage om deze pagina's te verlaten en iets anders te kiezen...


Top of page