Meest recente werk > 2009 / Pagina 1
 
 Over het Atelier
 Presentatie
 Meest recente werk
 Info & Contact
 
 
 
 
 
 
Als eerste project op deze pagina de interieurafwerking van een speciaal gebouwd zwembadhuisje met alles erop en eraan. Hieronder ziet U enkele buitenopnamen van het huisje gemaakt tijdens de wintermaanden...

zwembadhuisje

Hierboven: Het huisje met bijgebouw. Onder: Gezien vanuit een andere hoek. Op beide opnamen ziet U ook een gedeelte van het voor de wintermaanden afgedekte buitenzwembad...

Buitenzwembadhuisje

Alles draaide hier rond het creëren van de juiste sfeer passend bij de algemene huisstijl en de esthetische voorkeur van de opdrachtgevers. Voor dit project werd ook nog een schilderij op maat gemaakt dat ook volledig aansloot bij die gedachte. Hieronder ziet U het eerste stadium: Het "kalken" van het dennehouten plafond.

gekalkte balken

Hieronder: Op de muren werd een grijzige patine gesleept in meerdere lagen en verder werden ook alle aanvankelijk donker gekleurde recuperatiemeubels afgewerkt in eenzelfde omber-grijzige tint.

toon op toon interieur

Hierboven: Een zicht op de bar die werd opgebouwd met allerhande bestaande stukken meubilair, welliswaar herschilderd, doorgeschuurd en gepatineerd in een verwante opmbergrijze kleur. Verder naar beneden ziet U nog enkele opnamen van dit project waaronder detailopnames van de geschilderde, gepatineerde en doorgeschuurde grote kast en helemaal onderaan een afbeelding van het schilderij: Een aangepaste en uitvergrote versie van een strandzicht door Boudin (140 cm x 100 cm).

ton sur ton

doorgeschuurde kast

doorschuurtechniek

strandzicht

Verder nog een ander project: Een plafondschildering in de Kluiskapel van Vrijhern, Gemeente Hoeselt in opdracht van de v.z.w. "Vrienden van de kluiskapel" ter gelegenheid van het 300-jarig bestaan van dit complex. De voorstelling is een aangepaste versie van een annunciatie geschilderd door Fra Angelico in 1438-45. Eerst ziet U de situatie vóór de werken en verder naar onder een aantal opnames gemaakt tijdens de werken, na voltooiing én een detailopname dichterbij.

kluiskapel Vrijhern

annunciatie

annunciatie

boodschapper

Maria onbevlekt

onbevlekte ontvangenis

annunciatie


U zag de pagina 2009/1 van het onderdeel meest recente werk
.

Bekijk de volgende pagina of keer terug naar de overzichtspagina als U nog andere recente werken wil zien...

...of ga naar de homepage om de pagina's met recente werken te verlaten en iets anders te kiezen...


Top of page