Meest recente werk > 2015 / Pagina 7
 
 Over het Atelier
 Presentatie
 Meest recente werk
 Info & Contact
 
 
 
 
 
 
Op deze pagina ziet U een recent project dat in twee etappes werd gerealiseerd. De eerste etappe werd reeds twee jaar geleden in 2013 uitgevoerd en daar zijn ook afbeeldingen van op DEZE wat oudere pagina met recente werken als tweede project helemaal onderaan. Het interieur was toen nog in volle opbouw en op een zeker punt werd besloten om eerst de rest van het huis af te werken en dan pas later terug verder te gaan met de muurschildering zelf zodat het werk ook zeker naadloos zou passen in het uiteindelijke concept.

Dat was destijds een goede beslissing want ondertussen zijn de onmiddellijke omgeving rond de muurschildering, de kamer zelf waarin ze zich bevindt alsook de algemene stijl voor de rest van de woning concreet zichtbaar geworden waardoor het veel eenvoudiger werd om verder af te werken. Dat is ondertussen ook gebeurd en hieronder kan U het werk nogmaals volgen, deze keer compleet van begin tot het einde...



Afbeelding hierboven: Terug in de tijd: De wand in 2013 vóór de eerste fase. Onder: Zo zag de muurschildering er uit in 2013 toen besloten werd om ze even te laten rusten en eerst verder te gaan met de rest van het interieur...



Afbeelding hieronder: Ook na de beslissing in 2013 om de wandschildering te laten rusten werd reeds een computersimulatie gemaakt van de richting waarin het werk na de afwerking van de rest van het interieur verder best zou evolueren...



...en dan nu - twee jaar later - kan er eindelijk definitief afgewerkt worden. Hieronder ziet U de situatie bij de wederaanvang van het werk: De overige schilderwerken, stoffering en verdere aankleding van het interieur zijn ook achter de rug en nu wordt ook duidelijk hoe de muurschildering verder zal getuned worden en dat is niet eens zo heel erg verschillend van het computer-ontwerp dat reeds twee jaar eerder werd gemaakt...



...en vóór de eigenlijke uitvoering wordt er nog eens opnieuw met de klant overlegd en worden ook enkele bijkomende nieuwe computersimulaties beoordeeld tot de knoop uiteindelijk wordt doorgehakt en er wordt gekozen voor een oplossing die het onderstaande ontwerp sterk zal benaderen...



...en bij die voorkeurbenadering zal het lineaire aspect van de muurschildering verder worden afgezwakt zodat de omgeving rond het landschap wat soberder wordt waardoor het centrum ook wat meer aan belang zal winnen. Daarnaast moet ook het landschap zelf ondanks de noodzakelijke verdere detaillering toch vrij wazig blijven en moet er wat meer subtiele kleurvariatie in komen, ongeveer zoals U hieronder op de dichtbijweergave van het ontwerp kan zien dus...



...en dan kan er eindelijk verder geschilderd worden (afbeelding hieronder): De afzwakking van de panelen en bogen rond het landschap en in de rest van de volledige muur is hier reeds gebeurd. Nu rest enkel nog het landschap zelf en bij de aanpak van dit landschap worden de kleuren in een eerste fase vrij helder en vol aangebracht...



...om dan in een latere fase - zoals U op de afbeelding hieronder kan zien - verder te worden afgezwakt, vergrijsd en op subtiele wijze ook verder gevarieerd tot een zachte en ingehouden in zekere zin ook natuurlijke uitstraling wordt bereikt...



...die ook mooi blijft als je wat dichterbij gaat kijken... Klik ook HIER voor een grotere versie van de afbeelding hieronder.



...en verder naar beneden krijgt U de afgewerkte muurschildering ook nog te zien vanuit een aantal andere standpunten. Op de afbeelding hieronder staan we wat dichter bij de zwarte glazen deur rechts van de muurschildering en kijken we ook langs de zitbank van het salon naar buiten wat qua kleurindrukken en kwaliteiten wel een interessant beeld oplevert...



Klik ook HIER voor een grotere versie van de afbeelding hierboven...

...en die natuurlijke groentinten in de muurschildering die overdag zeer goed samengaan met de daglichtkleuren van de echte natuur buiten kunnen naar de avond toe of op een sombere dag ook snel "opgewarmd" worden door enkele in het plafond ingebouwde spots waarbij het zelfs lijkt alsof de zon echt gaat schijnen...



...maar ook op een sombere dag en zonder extra verlichting heeft deze muurschildering ondanks de wat koele kleuren toch een zekere charme. Je hebt namelijk niet altijd en ook meestal beter zo weinig mogelijk "toeters en bellen" nodig om met een wandschildering het verschil te maken... op een eerder subtiele wijze dan toch...



...en dat "subtiele" toont zich in dit werk vooral in het gebruik van een aantal afgezwakte kleuren waar toch voldoende variatie in zit, het onder controle en binnen de perken houden van de contrasten en het overgieten van het tafereel met een sausje "flou artistique" waarbij slechts een kleine ruimte overblijft voor maar enkele scherpere accenten...



Klik ook HIER voor een grotere versie van de afbeelding hierboven...

...en die "flou artistique" zie je nog beter als je nog wat dichterbij gaat kijken...



...en met deze laatste afbeelding besluiten we het project: Al bij al een mooie realisatie met de mogelijkheid ook om na een lange periode van meer exacte en ingewikkelde scherpere muurschilderingen nog eens een meer suggestieve en open benadering aan bod te laten komen...

Het tweede project op deze pagina betreft iets helemaal anders: De transformatie van bestaand meubilair met schilderwerk. Dit soort opdrachten kwam reeds eerder veelvuldig aan bod maar in deze living ligt dat toch enigszins anders: De meubels zullen namelijk slechts gedeeltelijk geschilderd worden waarbij ook bepaalde delen van de bestaande houtafwerking behouden zullen blijven. Hierdoor zal een bepaalde stijl ontstaan die een beetje verwant is aan deze van de gekende meubelfabrikant "Grange" uit het departement van de Rhône in het zuiden van Frankrijk...



Hierboven ziet U de originele tafel met stoelen. Deze combinatie leent zich uitstekend voor de beoogde ingreep maar laten we eerst met het overige wat minder voor de hand liggende meubilair beginnen: Hieronder de originele buffetkast, net een beetje te hoekig voor wat we willen doen, maar na studie van een aantal mogelijkheden komen we er toch uit...



...met dit als resultaat (onder): Het kastlichaam werd volledig effen geschilderd in een matte donkere grijsgroenige kleur die ook terugkomt in de kadergroeven van de deurpanelen en de panelen zelf werden verder ook grondig geschilderd en nadien gepatineerd in verschillende aangepaste tinten waardoor het meubel er uiteindelijk helemaal anders is gaan uitzien...



...en ook in dezelfde kamer: een kleine bibliotheekkast vóór en na... de opwaardering.



...en een kleine ingreep aan de schouwmantel vóór en na...



...en als laatste onderdeel het herschilderen en patineren van de tafel en de stoelen. Enkel het tafelblad blijft onaangeroerd. Alle andere onderdelen worden in de voor dit interieur juiste kleur geschilderd en gepatineerd met dit als resultaat:



...en hieronder ziet U nog één van de afgewerkte zetelstoelen en een detail van het tafelonderstel tijdens de werken...



...en hiermee zitten de projecten op verplaatsing voor het jaar 2015 er voorlopig op. Er staat nog heel wat Atelierwerk op het agenda en daar moeten we nu dringend mee beginnen, maar dat ziet U op de volgende pagina...


U zag de pagina 2015/7 van het onderdeel meest recente werk.

vorige pagina | volgende pagina | Terug naar de overzichtspagina

Ga terug naar de homepage om deze pagina's te verlaten en iets anders te kiezen...


Top of page